Nederland

   
Home Nieuws Contact Diensten Downloads Over Innofix
Innofix diensten

Kelderdichting
Luchtdicht bouwen
Betoninjectie / Betonreparatie
Voegenband lassen vulkaniseren
MontageBedrijfsbrochure

PDF 1.5 MBnieuws | Innovatieprijs opvouwbare betonnen kano 25

Innovatieprijs opvouwbare betonnen kano

2014-06-04, Innofix B.V.

Tijdens de betonkanorace in Almelo strijden studententeams van MBO, HBO en universiteiten tegen elkaar.

Naast prijzen voor de snelste kano’s is er de fel begeerde innovatieprijs voor de kano met een vernieuwend ontwerp, betonsoort of productiewijze. Studievereniging KOers van de TU Eindhoven is met hun opvouwbare betonnen kano de terechte winnaar! Hakron, toeleverancier van producten voor de betonbouw heeft hier met FlexproofX 1 een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Het idee
Normale betonnen kano’s zijn groot en zwaar, wat logistiek lastig is. Een kleine kano zou veel handiger zijn, maar het wedstrijdreglement vereist een minimale lengte van 4 meter. Een plastic kano die op te vouwen is tot een rugzak bracht de studenten op het idee van de opvouwbare betonnen kano. De stijfheid is gehaald door de kano uit te vouwen en voor en achter de punten te klemmen. Maar hoe de verbindingen te maken? Het was tot dan toe niet mogelijk om beton zonder scheurvorming (waterdicht) met een kleine kracht 180 graden te buigen. Verder stelt het reglement dat toevoegingen, anders dan van beton, geen sterkte en stijfheid mogen hebben (geen staal bijvoorbeeld).
 
FlexproofX 1 gegarandeerd waterdicht
Tijdens de Betondag werd KOers op de Hakron-stand geattendeerd op FlexproofX1. Dit is een waterdichte flexibele afdichting voor betonnen wanden van kelders. Het kan door de specialisten van Innofix vakkundig en gegarandeerd waterdicht worden aangebracht. Het product is speciaal ontwikkeld voor toepassing op beton: bestand tegen de hoge alkaliteit van beton, blijvend elastisch en door de relatief hoge shore-hardheid beter bestand tegen chemische invloeden. Bij een laagdikte van 2,5 mm is het blijvend bestand tegen bewegingen van scheuren en kieren. Hierdoor is FlexproofX 1 zeer geschikt voor afdichting van stortnaden, dilatatievoegen, afdichten van prefab-elementen én opvouwbare betonnen kano’s!

In samenspraak met professoren, afstudeerders en Hakron is het ontwerp geoptimaliseerd. Er zijn proefseries gemaakt om de minimaal benodigde plaatdikte en optimale voegbreedte te bepalen. Hieruit bleek dat een plaatdikte van 6 mm en een voegbreedte van 2 of 2,5 keer de plaatdikte (afhankelijk van de hoekverdraaiing) sterk genoeg is, met daarbij behoud van de gewenste voegeigenschappen. Opgevouwen heeft het pakketje een afmeting van 1 m2 en een dikte van 2,5 cm. Studentenvereniging KOers is hiermee de terechte winnaar van de innovatieprijs!

Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=Lf8CNZw-kf0

Innovatieprijs opvouwbare betonnen kano 1


Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Vacatures

Geen vacatures.


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek