Nederland

   
Home Nieuws Contact Diensten Downloads Over Innofix
Innofix diensten

Kelderdichting
Luchtdicht bouwen
Betoninjectie / Betonreparatie
Voegenband lassen vulkaniseren
MontageBedrijfsbrochure

PDF 1.5 MBprojecten | maak hieronder een keuze

Hakron geeft advies en levert producten aan vele projecten van verschillende omvang en complexiteit. Van een aantal in het oog springende projecten waarbij Hakron betrokken is of is geweest treft u via de onderstaande links een projectbeschrijving aan.

Het land van Barendregt

2012-05-21, Ed Schreij

Polyproof Injekt in liftputten

Introductie
In oktober 2011 is gestart met de bouw van 53 appartementen, fase 2B, onderdeel van “Het land van Barendregt”. De locatie is gewild door de fraaie ligging, met uitzicht op een prachtige natuurgebied en toch dicht bij het centrum. Gebroeders Blokland bouwt en ontwikkelt dit complex, dat bestaat uit woningen voor het midden- en hoogsegment. Uitvoerder op dit project is de heer Mark van Haarlem. Naast traditioneel vakwerk staat hij, en met hem Gebroeders Blokland, ook open voor innovaties in de bouw. En zo komen wij op dit project naast de bekendere Hakron- producten ook innovaties zoals Polyproof Injekt en het Kimblik Easy tegen.

Polyproof Injekt in liftputten
De heer Van Haarlem: “De liftputten, één van 4 meter bij 2,5 meter en één van 4,5 bij 3,5 meter worden prefab gemaakt op de bouwplaats. Deze manier van werken is ideaal voor zowel de timmerman als de vlechter. Na het heien worden de paalkoppen er afgehaald en de prefab liftputten op de plek gehesen. In de wanden van de liftputten zitten ook Kimankers en CBK-konussen verwerkt. De vloer/wandaansluiting moet absoluut waterdicht zijn. De parkeerkelder ligt immers aan, deels onder het water. Op de vloer/wandaansluitingen is daarom gekozen voor de dubbele zekerheid van Polyproof Injekt. Dat is een combinatie van de X100-injectieslang in de kern met daaromheen het Polyproof zwelband”. 
 
Kimblik Easy
Kimblik Easy wordt toegepast bij met name de vloer-wand aansluitingen van de kelderbuitenwanden, totaal zo ‘n 80 meter in lengte.
De heer Van Haarlem vertelt: “Kimblik Easy alleen al is uitstekend voor de waterdichtheid, werkt perfekt!
Ook doen we Stremstaal 1050 omhoog in de buitenwanden van de kelder. Deze zijn eenvoudig op het Kimblik Easy aan te sluiten, doordat in de Stremstaal 1050 een V-uitsnijding is gemaakt." 
 
ESB-poerbekisting
ESB-poerbekisting wordt hier veel toegepast. De heer van Haarlem: “In 10 minuten staat een poer van 2,40 x 2,40 meter, en dat is dan inclusief het lopen om de materialen te verzamelen. Totaal hebben we 39 poeren gestort. Alleen de bovenste staven later weghalen en klaar! Niet meer ontkisten, niks. Ik heb een berekening gemaakt t.ov. traditioneel en de besparing is enorm!”

 Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Vacatures

Geen vacatures.


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek