Nederland

   
Home Nieuws Contact Diensten Downloads Over Innofix
Innofix diensten

Kelderdichting
Luchtdicht bouwen
Betoninjectie / Betonreparatie
Voegenband lassen vulkaniseren
MontageBedrijfsbrochure

PDF 1.5 MBdiensten |

Innofix heeft de expertise en apparatuur om voegenbanden vakkundig voor u te vulkaniseren.

Marco Pottuit is als voorman werkzaam bij Innofix. Hij geeft vanuit de praktijk een heldere toelichting:

Vulkaniseren of lassen voegenbanden?
”De keuze tussen lassen en vulkaniseren heeft te maken met de samenstelling van de voegenband. De voegenbanden Elaflex en Nitriflex zijn samengesteld uit PVC en/of PVC-rubber en worden thermoplastisch gelast. Daarnaast levert Hakron voegenbanden samengesteld uit elastomeer, bijvoorbeeld FMS- en FM voegenbanden. Thermoplastisch lassen is dan geen optie, deze worden daarom door Innofix gevulkaniseerd.”

Vakkennis en opleiding
”Wij hebben een praktijkcertificaat voor zowel lassen als vulkaniseren van voegenbanden. Dit certificaat is behaald na intensieve producttrainingen in Duitsland. In de afgelopen jaren zijn er al heel veel voegenbanden gelast en gevulkaniseerd op het werk, er is naast opleiding dus ook een gedegen praktijkervaring. Ook geven wij veel aandacht aan veilig werken. Voorbeelden zijn het verplichte VCA-diploma en het veiligheidspaspoort voor het verrichten van werkzaamheden op ProRail-terreinen. Onze mensen zijn in het bezit van beide documenten.”

De juiste apparatuur
“Wij beschikken over de juiste apparatuur en bijhorende kostbare matrijzen. Bij het vulkaniseren past bij elk type en breedte voegenband slechts één unieke matrijs. De matrijs is helemaal voorgevormd naar dit specifieke voegenband. Innofix maakt de stompe lassen op het werk. Hoeklassen en afwijkende vormen komen altijd af fabriek.”

Hoe werkt vulkaniseren?
“Eerst moet de apparatuur op de juiste temperatuur komen. Wij zorgen ondertussen dat de voegenbanden op maat zijn gesneden en opgeruwd met een roterende staalborstel. Wij brengen een laag vulkanisatieband op de uiteinden aan en met staaldraad worden verbindingen verstevigd. Bij FMS-voegenband wordt de verbinding van de stalen plaat hersteld, door een extra plaatje met pop- of klinknagels vast te zetten. Vervolgens worden drie lagen vulkanisatieband aan beide kanten van de verbinding aangebracht. De voegenband gaat 25 minuten in de speciale matrijs.

 1


 2
Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Vacatures

Geen vacatures.


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek