Nederland

   
Home Nieuws Contact Diensten Producten Downloads Over Innofix
Innofix diensten

Afdichtingstechniek
Luchtdicht bouwen
Betoninjectie / Betonreparatie
Voegenbanden vulkaniseren
Voegenbanden lassen
MontageBedrijfsbrochure

PDF 1.5 MBEngineering | Luchtdicht bouwen

Afdichten aansluitvoegen bij (stel)kozijnen en prefab gevelelementen
Innofix heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een betrouwbare, duurzame applicateur op het gebied van het aanbrengen van tapes t.p.v. aansluitvoegen. Door het afdichten van deze aansluitvoegen ontstaat een lucht-, water- en dampdichte aansluiting. Door de aansluiting wordt een bijdrage geleverd aan het concept Luchtdicht Bouwen.

Vanaf het eerste moment hebben wij de vele voordelen van butyltape t.o.v. bitumineuze tapes onderkend. Vandaar dat applicaties enkel met butyltapes worden uitgevoerd.

Butylband bestaat uit een zelfklevende, plasto-elastische butylmassa met een grote kleefkracht, eenzijdig gelamineerd met een scheurvaste, UV- en weersbestendige kunststof/aluminium laminaatfolie. Voor ruwe ondergronden is er een extra laagdikte van de butyl van 1,2 mm. Voor gladde en strakke ondergronden is een dikte van 0,7 mm voldoende. Butyl hecht op de meeste ondergronden zonder primer. Bij sterk zuigende of poederende ondergronden is een primer altijd noodzakelijk.

Het toepassingsgebied van butyltape is breder dan dat van bitumenband. Butylband kan worden toegepast in die situaties waarin een grote verdraagzaamheid met andere materialen (bijvoorbeeld schilderwerk, kunststoffen ed) is vereist. Bovendien heeft butylband een hogere kleefkracht en is beter verwerkbaar.

Zie ook: Hakron online catalogus "butylband"

Luchtdicht bouwen 1
Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek